Kayseri’ye atanması ile birlikte ilk iş olarak suçun önlenmesini kendisine şiar edinen Vali Gökmen Çiçek’in kısa sürede elde ettiği sonuç sanırım herkesi mutlu etti. Özellikle “Kökünü kazıyacağız” diyerek işaret fişeğini attığı uyuşturucu konusundaki hassasiyeti takdire şayan.
Uyuşturucunun ilk okul önlerine kadar indiğini düşündüğümüzde bu çaba gerçekten çok önemli. Kısa sürede özellikle güven timlerinin özverili çalışması ile yüzlerce zehir taciri yakalandı. Bununla birlikte yakalanan zehirler ise saymakla bitmiyor. İşte tam bu noktada devreye giren Vali Gökmen Çiçek ve İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, bu zehir tacirlerinin önüne önemli bir set çekti.
Biraz sosyal medyada gezindiğinizde Vali Çiçek ve Müdür Karabörk’ün paylaşımları hemen gözünüze çarpacaktır. Uyuşturucu ile savaşta ön saflarda yer alan bu iki isim Kayseri adına şans gibi görünüyor.
Özellikle ilimizde görev yapan güven timlerini her yerde görmek mümkün. Çarşıdan pazara, okul önlerinden kuytu sokak aralarına kadar her yerdeler. Sokakların sahipsiz olmadığını, bu şehrin gençlerini düşünen birilerinin olduğunu art niyetli insanların adeta gözüne sokuyorlar.
Suçun önlenmesi için Kayseri’de görev yapan gizli kahramanların sayısını ise geçtiğimiz gün Sayın Vali açıkladı. İlimizde, bin 498 noktada 3 bin 730 özel güvenlik görevlisinin kolluk güçleri ile birlikte çalıştığını söyleyen Sayın Vali’nin bu rakamlarına birde kolluk kuvvetlerini ekleyin. Sayı gerçekten çok büyük.
Gökmen Çiçek’in göreve gelmesi ile birlikte Kamil Karabörk’ün de çalışmaları ile birlikte artık karakolda oturan polis değil, sokağa inen, halka karışan, hal hatır soran bir polise dönüştü. Sadece hal hatır sormuyorlar elbette. Sokakta, gördükleri en küçük şüpheli duruma müdahale ediyorlar. Böylece sokaklarda daha huzurlu bir ortam meydana geliyor.
Hani hep bu şehrin ileri gelenleri der ya “Huzur şehri Kayseri” diye. O söz şimdi Vali Gökmen Çiçek ve Kamil Karabörk sayesinde ete kemiğe büründü. Gerçeğe daha yatkın bir durum aldı. Güven timleri ile birlikte yaşanan bu gelişim özellikle zehir tacirleri için Kayseri sokaklarını artık kâbusa çevirmiş durumda.
Ne mutlu, ne güzel... Bizim her zaman dillendirdiğimiz, istediğimiz durum şimdi gerçekleşti. Sayın Vali Gökmen Çiçek’in daha bu şehir için yapacağı çok şey var, bundan hiç kuşkum yok.
FACEBOOK YORUMLAR